Vleesoptafel.nl
is onderdeel van:
  • Gratis verzending!
    Minimale besteding 50 euro
  • woensdag tot zaterdag vers in huis!
    bestellen-produceren-bezorgen binnen 48 uur
  • Exclusieve vleessoorten
    van de beste kwaliteit
  • geconditioneerde levering!
    aan huis of afhaalpunt, zoals u wenst

zout op tafel

Op deze site vind u ons gehele assortiment zout van King Of Salt

Artikelen 1 tot 12 van 40 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 40 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
Wat is oerzeezout? Zout met traditie King of Salt is een zoutwinner in Bad Essen, in het Osnabrücker land. Het kleine familiebedrijf (moeder, vader en zoon) wint, verfijnt en verkoopt een zoutproduct, dat uniek is in zijn vorm en kwaliteit. Al in de 13de eeuw werd zout gewonnen in Bad Essen. Documenten van de bisschop van Osnabrück berichten al van de zogenaamde zoutbelasting die moest worden betaald. Schilder en ontwerper Wilhelm Grönemeyer, wiens familie al ruim 600 jaar in Bad Essen woont, houdt zich al vele jaren bezig met het thema water en zout. In 2002 ontdekte Wilhelm dat er al eeuwenlang weinig werd gedaan met het oerzeezout van Bad Essen. Het zoute water werd alleen gebruikt in het buitenzwembad en in een huidkliniek. Wilhelm kreeg van de gemeente toestemming er meer mee te doen en ontdekte dat dit zoute water een zeer speciale samenstelling heeft en meer mineralen bevat dan zout in andere kuuroorden. Op grond van deze ontdekking ging hij experimenteren en ontleedde alle ingrediënten van de vloeistof. Het resultaat was optisch en qua smaak zo bijzonder dat de familie besloot dit speciale zout aan de wereld te presenteren. Dat gebeurde voor het eerst, op regionale basis, in 2008. In de zomer van 2012 nam Grönemeyers zoon Boris-Alexander de leiding van het bedrijf over. Hij is met net zo veel enthousiasme betrokken bij het bedrijf en heeft al veel nieuwe ideeën daadwerkelijk uitgevoerd. Onder de naam "King of Salt" is Bad Essen oerzeezout vanuit de regio Osnabrück begonnen aan een zegetocht in de luxe gastronomie. Ook in particuliere gastronomische keukens is het inmiddels geliefd. King of Salt Bad Essen oerzeezout Vergeet alles wat u dacht te weten over zout. Dit zout is iets heel anders! Het is heel oud en toch heel jong Het is vloeibaar, maar ook vast Het is natuurlijk, maar smaakt als een lichte groentebouillon Het is zeezout, maar afkomstig uit de regio Osnabrück King of Salt Bad Essen oerzeezout De voortdurende stortregens sleten de bergen af en het mineraalrijke slijpsel vond zijn weg naar beneden in de vorm van rivieren en beken. Miljoenen jaren lang schraapten deze waterlopen het oppervlak van de aarde af en vormden diepe valleien. De dampkring hield steeds minder water vast en er kwam meer water op aarde terecht. Het zware, gesloten wolkendek werd lichter tot uiteindelijk de zon op de aarde neer kon lijken. De regentijd was over. De oerzee bestreek een groot deel van het aardoppervlak. Met het water waren grote hoeveelheden mineralen en zouten, losgemaakt van de bovenste lagen van de aarde, in de oerzee gestroomd. Het water verdampte, het zout, verrijkt met de mineralen bleef achter en werd steenzout. Het zeewater veranderde in de loop van miljoenen jaren door regen en milieu. De oorspronkelijke, zoute regenvloeistof bestaat niet meer. Is er dan niets van deze bijzondere vloeistof op aarde achtergebleven? Jawel, want op 800 meter diepte onder het kleine kuuroord Bad Essen is een wereldwijde sensatie ontdekt: vele miljoenen jaar oud zeewater: een oerzee! Zout komt overal in de wereld voor maar een vloeibare oerzee is een zeldzame natuurlijke hulpbron, die alleen in Bad Essen beschikbaar is. Vroeg in de ochtend, als de dauw nog op de bladeren ligt, heerst in een klein familiebedrijf in Nedersaksen al volop bedrijvigheid. Hier wordt het Bad Essen oerzeezout geproduceerd. In tegenstelling tot vrijwel elk ander gewonnen zout of zeezout, wordt King of Salt oerzeezout niet gekookt tijdens de winning. Een speciaal proces garandeert het behoud van alle ingrediënten. De winning vergt veel tijd en handwerk. Het resultaat is het enige zout uit een oerzee: Bad Essen zeezout.