Vleesoptafel.nl
is onderdeel van:
 • Gratis verzending!
  Minimale besteding 50 euro
 • woensdag tot zaterdag vers in huis!
  bestellen-produceren-bezorgen binnen 48 uur
 • Exclusieve vleessoorten
  van de beste kwaliteit
 • geconditioneerde levering!
  aan huis of afhaalpunt, zoals u wenst

LEBOUILLE, SINDS 1943

LEBOUILLE is gespecialiseerd in het leveren van exclusief vers vlees, wild & gevogelte­, vleeswaren en specialiteiten bij vele sterrenrestaurants en horecazaken. Met  het onderschrift 'De Culinaire Connaisseurs' legt Lebouille de lat opnieuw hoger en wordt er geanticipeerd op de wensen en behoeftes van de koks die elke dag weer een topprestatie moeten leveren. Voor hen is en blijft Lebouille de betrouwbare partner die meedenkt en vooruitkijkt .

Met planken voor de ramen omdat glas niet voor handen was startte Lebouille senior in 1943 zijn eerste slagerijtje in het Zuid-Limburgse Treebeek. Lebouille wist enigszins waar hij aan begon: hij had enkele jaren ervaring opgedaan in een regionaal slachthuis.

Talent voor het uitzoeken van een juiste locatie mag Lebouille senior niet worden ontzegd: al binnen een jaar koos hij domicilie aan de Gosewijnstraat in Valkenburg, een verhuizing die de toekomst van de slagerij zou bepalen.

Valkenburg kende in die dagen twee stevig vleesetende doelgroepen: de ondergrondse mijnwerkers die zware arbeid verrichten in heropbouwend Nederland en de eerste toeristen, in die dagen behorend tot de vaderlandse bourgeoisie die zich een weekje Valkenburg aan de Geul kon veroorloven. Die laatste groep mag doorslaggevend worden genoemd voor het succes van Lebouille. Immers: met de groei van het aantal toeristen groeide ook de omzet van de horeca-vleesleverancier bij uitstek in die plaats. De gasten aten er goed van en de jonge telgen van de slagersfamilie legden zich steeds meer toe op de horeca. 

Waardering ontving Lebouille sindsdien alom. Horecakoks die van het ene bedrijf naar het andere verhuisden namen hun slager mee. En toen de eerste Michelin-sterren op Nederland neerdaalden, vielen al snel twee stralingspunten in Valkenburg, bij klanten van Lebouille.

"Een horecaondernemer heeft behoefte aan goed, vers en mals vlees. Hij kan het zich niet permitteren zijn gasten een mindere kwaliteit voor te zetten. Vlees van topkwaliteit is bovendien efficiënter: het is gemakkelijker te verwerken en kent minder afval. Dat telt voor een horecaondernemer veel zwaarder dan voor een huisgezin.” Begrijpelijk dus dat steeds meer restaurants in Valkenburg aanklopten "om den vleze". Logisch ook, dat de tweede generatie Lebouille, die in 1977 het heft in handen kreeg, de horeca tot haar hoofddoelgroep maakte. Inmiddels is Lebouille heden ten dage een begrip in vele tophorecazaken.

In 2011 na een fusie, verhuisde het bedrijf Lebouille met de medewerkers naar Born van waaruit het bedrijf is voortgezet. Lebouille is heden ten dage nog steeds het merk en een begrip in vele tophorecazaken waarbij vele diverse klanten worden bediend!

Het uitgebreide assortiment van Lebouille in combinatie met de horecakennis en service die wordt geboden via het online platform van Chefs Food zien wij als een unieke samenwerking waarmee we nu ook u als klant kunnen voorzien van de mooiste verse vleesproducten.