Vleesoptafel.nl
is onderdeel van:
 • Gratis verzending!
  Minimale besteding 50 euro
 • woensdag tot zaterdag vers in huis!
  bestellen-produceren-bezorgen binnen 48 uur
 • Exclusieve vleessoorten
  van de beste kwaliteit
 • geconditioneerde levering!
  aan huis of afhaalpunt, zoals u wenst

Kalfs oesters en steaks

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

 Graankalfsvlees

 

Geregeld wordt ons gevraagd wat graankalfsvlees nu eigenlijk is. Dat is niet zo verwonderlijk, omdat de combinatie van eigenschappen zich moeilijk laat vergelijken. Graankalfsvlees is geen traditioneel  blank kalfsvlees, maar ook geen rosé kalfsvlees. Het ligt voor de hand om het ertussen te plaatsen. Laten we de verschillende productiewijzen eens bezien.

Blank kalfsvlees is afkomstig van kalveren die gedurende ca. 26 weken, veelal in zogenaamde groepsboxen gemest worden. Hun voeding bestaat uitsluitend of nagenoeg uitsluitend uit een product dat is afgeleid van melk. Bij de voedselvertering maakt een kalf dus uitsluitend gebruik van de zogenaamde 'lebmaag'. Blank kalfsvlees heeft, naast een typische smaak en structuur, een lichte kleur die het resultaat is van de voeding en niet van weinig beweging zoals wel eens wordt gedacht. 

Graankalfsvlees is afkomstig van geselecteerde stieren. Zij worden gemest in groepen. Gedurende de eerste zes weken krijgen ze melk en schakelen dan over op vaste voeding, waarin granen een belangrijke rol spelen. Ze worden net als blank kalfsvlees geslacht met 32 weken. Die leeftijd is belangrijk omdat dan de hormoonwisseling zou beginnen waarbij het vlees een grovere structuur zou krijgen, zoals bij normaal rundvlees. Het resultaat is een  vlees met een zeer fijne structuur, gekoppeld aan een subtiele smaak en een frisse lichtrode kleur.

Rosé kalfsvlees krijgt net als graankalfsvlees na 6 weken vaste voeding met veelal granen en mais. Het rosé kalfsvlees wordt echter pas later geslacht, na de hormoonwisseling en heeft hierdoor een iets grovere structuur en de kleur wordt donkerder. Deze dieren zijn dus "jong rund" geslacht op 11-12 maanden.